Kuchnia Autorska

Przystawki:

Carpaccio z polędwicy wołowej marynowanej w sosie teryiaki z rucolą, suszonymi pomidorami, kaparami i delikatnymi płatkami parmezanu 25 zł

Krewetki na sosie pomidorowym z mango z chili i grzanką z oliwą 25 zł‚

Deska serów z konfiturą z czerwonej cebuli i sorbetem malinowym 40 zł‚

Tatar z tuńczyka z ogórkiem, avocado, sosem wasabi, sosem sojowym i imbirem marynowanym  31 zł‚

Tatar wołowy z ogórkiem konserwowym, marynowanymi grzybami, cebulką, żółtkiem jaja, musztardą i pieczywem 32 zł‚

Burger wołowy podawany z chrupiącą sałatką, pomidorem, ogórkiem konserwowym, czerwoną cebulą, bekonem, frytkami, ketchupem oraz pikantnym relishem 34 zł‚

Sałatki:

Sałatka ogrodowa  19 zł‚

Sałatka z halibutem  28 zł‚


Zupy:

Żurek podkarpacki z białą kiełbasą,  ziemniaczano-bekonowym puree, grzybami i jajkiem przepiórczym  16 zł‚

Krem z zielonego groszku serwowany ze szparagami, parmezanem i ziołową grzanką  14 zł‚

Krem pomidorowy serwowany z lodami o smaku sera gorgonzola 14 zł‚

Bulion z kaczki podawany z marchewką i pierogami z sarniny 16 zł‚

 

Dania głowne: 

Pierś kaczki sous vide serwowana z aksamitnym puree z pieczonego batata, konfiturą z czerwonej cebuli z porzeczką i jabłkowym musem  43 zł‚

Polędwiczka wieprzowa sous vide podawana z młodymi ziemniakami opiekanymi w koprze, z puree brokułowym w tymiankowym sosie  35 zł‚

Pierś kurczaka na kaszy kuskus, marchewkowym puree z rozmarynem, musem paprykowym i morelowym sosem chutney z chilli  29 zł‚

Rostbef wołowy serwowany z frytkami sosem bbq na whisky z pomidorem zapiekanym z kozim serem 40 zł‚

Cielęcina serwowana z gołąbkiem z kaszą gryczaną i grzybami, karmelizowaną marchewką z selerem naciowym i jałowcowym sosem z delikatną nutą czekolady 47 zł‚

Stek z polędwicy wołowej serwowany z opiekanymi ziemniakami i pieczonym batatem z rucolą i sosem serowym 65 zł‚

Makaron strozzapretti z kurczakiem w sosie truflowym i szpinaku serwowany z pestkami słonecznika 30 zł‚

Makaron gerganelli z królikiem w towarzystwie kurek w sosie cebulowym z pomidorkiem koktajlowym rucolą i pestkami dyni 34 zł 

Makaron tagliatelle z bazyliowym pesto, oliwkami, pomidorkiem koktajlowym i parmezanem serwowany z krewetką 24 zł‚

Dorada serwowana z opiekaną cukinią, fioletowym ziemniakiem i musem paprykowym   42 zł‚

Filet z Lucjana na warzywnym ratatuille z kluskami śląskimi   45 zł‚


Desery: 

Lody w bezie serwowane z sosem toffi z delikatną nutą kawy  15 zł‚

Lodowy deser z kruszonką bezową i sosem z sezonowych owoców z miętą  14 zł‚

Kusząco lekka kremówka 12 zł‚

 

Wszystkie ceny zawierają podatek VAT.

Karta z gramaturami i alergenami znajduje się w Restauracji.

Wszelkie sugestie prosimy kierować na adres e-mail:

biuro@palacpolanka.pl

 Serdecznie zapraszamy!